Polis opzeggen

Wanneer mag de verzekeraar een polis opzeggen?

Een verzekeraar kan besluiten om een verzekeringspolis op te zeggen. Bijvoorbeeld omdat zich een grote schade heeft voorgedaan of omdat een verzekeraar stopt met het verzekeren van bepaalde risico's (bijvoorbeeld een bedrijfsverzamelpand). 

Gelukkig zijn er wel voorwaarden aan het opzeggen van een verzekering. Een verzekering tussentijds opzeggen is niet mogelijk. De verzekeraar kan alleen aan het einde van een contractperiode de polis beëindigen. Een verzekeraar dient je tijdig te informeren zodat je op zoek kunt gaan naar een andere verzekeraar. Wanneer je een polis hebt afgesloten via 123bedrijfspandverzekeren zullen wij altijd direct op zoek gaan naar een nieuwe oplossing.

Een opzegging kan ook betekenen dat de verzekeraar wel een nieuw contract wil aanbieden, maar onder andere voorwaarden. Bijvoorbeeld een verhoogd eigen risico, een hogere premie of met aanvullende preventie-eisen.

Wanneer een polis is ondergebracht in de co-assurantiemarkt dient de verzekeraar uiterlijk 2 maanden voor de contractvervaldatum kenbaar te maken dat de verzekering niet (ongewijzigd) voortgezet zal worden.

Direct een indicatie van de premie

Laat je gegevens hier achter en ontvang binnen 2 dagen een offerte voor je bedrijfspandverzekering. 

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9- 17 uur.

088 730 3636

Wat is een pro-forma opzegging?

Een verzekeraar kan een polis pro-forma opzeggen. Pro-forma wil zeggen dat de polis wordt opgezegd omdat de verzekeraar de verzekering niet ongewijzigd wenst te verlengen. Doorgaans zal dit betekenen dat de verzekeraar met een nieuw voorstel zal komen met een of meerdere van de volgende wijzigingen.

Pro-forma opzeggingen komen regelmatig voor dit heeft te maken met:

  • Premieaanpassing
  • Aanpassing van het eigen risico
  • Aanvullende preventie maatregelen
  • De verzekeraar wenst het risico niet meer (volledig) zelf te dragen 

Wat te doen met een (pro-forma) opzegging van een verzekeraar?

Wanneer je het bericht ontvangt van de verzekeraar dat de polis (pro-forma) wordt opgezegd is het van belang er zo spoedig mogelijk achter te komen wat de reden is, en op basis waarvan een verlening wél mogelijk is.

Wanneer je het pand hebt verzekerd bij 123bedrijfspandverzekeren zal een van onze experts met de verzekeraar overleggen of en onder welke voorwaarden de verzekering kan worden verlengd. Uiteraard zal deze expert ook een vergelijking doen met andere verzekeraars. Het kan zomaar zijn dat deze expert een nieuwe verzekeraar bereid vindt de polis ongewijzigd voort te zetten.

Heb je het bericht ontvangen dat je verzekering (pro-forma) is opgezegd en ben je nog niet verzekerd via 123bedrijfspandverzekeren? Wij verkennen graag vrijblijvend de markt voor een nieuw verzekeringsvoorstel. Hiervoor hebben wij uiteraard gegevens nodig. Neem gerust contact met ons op. Een van onze experts gaat dan voor je aan de slag! 

Wanneer mag ik een polis opzeggen?

Een verzekeringspolis wordt aangegaan voor de duur van 1 of 3 jaar dit noemen we ook wel de contractperiode. Gedurende deze periode is opzeggen niet mogelijk tenzij je verhuist of je bedrijf beëindigt. Wanneer de contractperiode voorbij is kan je de polis opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Indien je de polis wenst te beëindigen na afloop van de contractperiode kan je dit kenbaar maken bij de verzekeraar. De verzekering stopt dan aan het einde van de contractperiode. Wanneer je een maatwerk polis hebt die in de co-assurantiemarkt is ondergebracht dient dit 2 maanden voor het einde kenbaar te zijn gemaakt bij de verzekeraar. Indien je de polis niet opzegt, wordt de polis automatisch met eenzelfde duur verlengd. 

Bijvoorbeeld

Op 1 maart 2019 verzeker je het bedrijfspand voor de duur van 1 jaar. Er wordt een polis gesloten buiten de co-assurantiemarkt. De contractperiode loopt van 1 maart 2019 tot 1 maart 2020. Indien de polis beëindigd dient te worden per 1 maart 2020 dien je dit zo spoedig mogelijk kenbaar te maken aan de verzekeraar. 

De verzekeraar eerder informeren

Op 1 maart 2019 verzeker je het bedrijfspand voor de duur van 1 jaar. Er wordt een polis gesloten in de co-assurantiemarkt omdat je bedrijfspand extra maatwerk vraagt. Indien de polis beëindigd dient te worden per 1 maart 2020 dient de verzekeraar hier uiterlijk 31 december 2019 van op de hoogte gebracht te worden. 

De voordelen van 123bedrijfspandverzekering.nl

  • Altijd deskundig advies.
  • Veilig en betrouwbaar.
  • Wij zoeken de passende oplossing voor je aanvullende verzekeringen.
  • Je krijgt altijd een vast aanspreekpunt voor je bedrijfspandverzekering. 

Heb je vragen over onze service?

De meest voorkomende vragen aan onze helpdesk beantwoorden we op de website. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een specifieke wens? Bel ons dan of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!

Laat hier je gegevens achter

Wist je dat je bij 123bedrijfspandverzekering ook heel gemakkelijk telefonisch een verzekering kunt afsluiten? Je krijgt vrijblijvend advies van onze experts en zij kunnen direct jouw bedrijfspandverzekering aaanvragen. Je kunt ze elke werkdag bellen tussen 9 en 17 uur op 088-7303636.