Overzicht dekkingen

Dekking brand en storm

De basisdekking van de gebouwenverzekering verleent dekking voor schade veroorzaakt door brand, storm en luchtvaartuigen. Naast brand, blikseminslag en ontploffing kun kun je bijvoorbeeld ook denken aan afgewaaide dakpannen tijdens een storm. Van storm is sprake als er gedurende minimaal 10 aaneengesloten minuten de windkracht minimaal 7 was en deze ook door het KNMI is gerapporteerd. Dit in tegenstelling tot de meteorologische definitie van storm (windkracht 9). In de meeste gevallen is er ook dekking voor waterschades. Het gaat dan voornamelijk om schades veroorzaakt door het weer (vaak in combinatie met storm). Overstromingen of ander water dat “horizontaal”  het pand beschadigd is niet verzekerd. Bij leegstand wordt de dekking veelal teruggebracht naar brand en storm. 

Direct een indicatie van de premie

Laat je gegevens hier achter en ontvang binnen 2 dagen een offerte voor je bedrijfspandverzekering. 

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9- 17 uur.

088 730 3636

Uitgebreide dekking

Bij de uitgebreide dekking heb je naast de “basisdekking” brand/storm/luchtvaartuigen ook dekking voor alle andere genoemde “gevaren” in de polisvoorwaarden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld aanrijding-, inbraak- en waterschade. Wanneer een risico niet in het dekkingsoverzicht wordt genoemd is het dus in de meeste gevallen niet verzekerd. Onze experts vertellen je hier graag meer over.

Extra uitgebreid

De extra uitgebreide dekking biedt de meest ruime dekking voor je bedrijfspand.

Extra dekkingen waar aan je kunt denken zijn: 

 • schroei-, zeng- en smeltschade;
 • schade door neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt;
 • hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in de waterleiding op te sporen en reparatie daarvan.

Welke extra dekkingen er toegevoegd worden in tegenstelling tot de uitgebreide dekking verschilt per verzekeraar.  Onze experts zijn je graag van dienst om de dekking van jouw bedrijfspand polis of offerte uit te leggen.

Sommige schades zijn (bijna) nooit gedekt zoals:

 • schade door aardbevingen;
 • schade door overstromingen;
 • schade door molest (oorlogsgeweld);
 • schade door atoomkernreacties;
 • schade aan de fundering indien deze niet zijn meeverzekerd. 

Aanpassing van dekking

In sommige gevallen wenst een verzekeraar niet of niet langer een (extra) uitgebreide dekking te verlenen. Dit kan te maken hebben dat bepaalde belangrijke aanbevelingen niet zijn uitgevoerd. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het niet hebben van brandpreventie of buitenopslag van pallets vindt ondanks de preventie-eis nog steeds plaats (dicht) tegen het pand. Een andere reden is als het risico wijzigt. Een voorbeeld hiervan is leegstand

Leegstand

Doorgaans zal een verzekeraar bij (langdurige) leegstand geen uitgebreide dan wel extra uitgebreide dekking willen verlenen. Reden hiervoor is dat veel bedrijfspanden vaak afgelegen liggen. Wanneer langdurig niemand hier langskomt zal de kans groter zijn dat er iets gebeurd als inbraak of vandalisme. Daarnaast worden zaken als lekkages niet tijdig opgemerkt waardoor schade mogelijk groter wordt dan in eerste instantie nodig. Wanneer een pand langdurig leeg komt te staan wordt bij bijna alle verzekeraars de dekking teruggebracht tot brand/vliegtuig/storm.

De voordelen van 123bedrijfspandverzekering

 • Altijd deskundig advies.
 • Veilig en betrouwbaar.
 • Wij zoeken ook mee naar een passende oplossing voor de verzekering voor je inventaris, goederen en aansprakelijkheid.
 • Je krijgt altijd een vast aanspreekpunt voor je bedrijfspandverzekering. 

Heb je vragen over onze service?

De meest voorkomende vragen aan onze helpdesk beantwoorden we op de website. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een specifieke wens? Bel ons dan of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!

Laat hier je gegevens achter

Wist je dat je bij 123bedrijfspandverzekering ook heel gemakkelijk telefonisch een verzekering kunt afsluiten? Je krijgt vrijblijvend advies van onze experts en zij kunnen direct jouw bedrijfspandverzekering aaanvragen. Je kunt ze elke werkdag bellen tussen 9 en 17 uur op 088-7303636.