Hoe wordt de premie bepaald

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie voor de verzekering van het gebouw wordt bepaald aan de hand van de volgende informatie;

 • Bouwaard
 • Type Dak
 • Isolatie in dak en gevels
 • Belendingen 
 • Oppervlakte
 • Preventiemaatregelen 
 • Bestemming van het gebouw
 • Schadeverleden 

Direct een indicatie van de premie

Laat je gegevens hier achter en ontvang binnen 2 dagen een offerte.

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9- 17 uur.

088 730 3636

Dak

Bij het dak wordt er gekeken naar twee gegevens om de premie te bepalen:

Als eerste wordt er gekeken naar het type dak. Hiermee wordt bedoelt een plat dak, schuin dak of een combinatie van deze twee. Het tweede gegeven wat invloed heeft op de premie is hoe het dak bekleed is. Voorbeelden zijn dakpannen, riet en dakleer.

Bouwaard

 Belangrijke factor is de bouwaard. Hiermee wordt het materiaal bedoelt van het gebouw.

Voorbeelden van veel voorkomende bouwaarden zijn steen, metaal, betonblokken en hout. In sommige gevallen kan er spraken zijn van een combinatie van bouwaarden. In dit geval wordt de premie “gewogen” er komt een gemiddelde bouwaard uit. Indien een van de bouwaarden overheersend is  bijvoorbeeld 70% steen/beton en 30% hout zal de premie lager uitvallen dan bij een verdeling van 70% hout en 30% steen/beton)

Isolatie:

Het isolatiemateriaal kan ook van invloed zijn op de premie. Met isolatiemateriaal wordt zowel het gebruikte materiaal in de muren bedoelt als in de daken.

Globaal worden de isolatiematerialen als volgt beoordeeld

EPS                                              --

PUR                                             -

PIR                                               +

WOL (steenwol of glaswol)   ++ 

-- Veelal de goedkoopste oplossing. Helaas niet een goede oplossing op het gebied van brandveiligheid. Dit komt omdat het grootste gedeelte uit lucht

    bestaat. Daarnaast is de isoleerde werking ook aan de lage kant. Verzekeraars zien dit dus liever niet. 

-   Op het gebied van warmte isolatie en geluid demping scoort PUR goed. Het aantal chloriden is hoger dan bij PIR. Chloriden kunnen na loop van tijd metaal aantasten. Dit is natuurlijk niet wenselijk. PUR wordt positiever beoordeeld dan EPS. 

+     Beste alternatief voor glas of steenwol. Isolatiewaarde (warmte en geluid) is ook hier erg hoog. Brandwerend scoort het beter dan EPS en PUR maar wel slechter dan glas en steenwol. PIR wordt ook wel gezien als de doorontwikkelde versie van PUR. De waarde aan chloriden is ook een stuk lager dan bij PUR. Dit isolatie type is acceptabel voor verzekeraars. 

++  Wordt gezien als (zeer) gunstig. De brandwerende eigenschappen zijn heel goed (brand niet snel bij blootstelling aan hitte). Daarnaast ook zeer             geluiddempend. Ook de isolatiewaarde is erg hoog. Dit isolatiemateriaal heeft bij de meeste verzekeraars de voorkeur. 

 

Belendingen:

De verzekeraar kijkt ook naar de belendingen. Hiermee worden de gebouwen bedoelt binnen een bepaalde afstand van je bedrijfspand. Het gaat dan zowel om de bouwaard van de belendingen als de bestemmingen hiervan. De reden dat de verzekeraar dit belangrijk vindt is om het risico van overslaan van een brand in te schatten. Een groot productiebedrijf vormt een groter risico dan een groot kantoorpand. 

Preventie:

Eerder genoemde punten bepalen doorgaans de premie. Op de premie kan soms een korting worden verleend als er is voldaan aan preventiemaatregelen, ook als deze niet verplicht zijn op de polis. Meer informatie over preventiemaatregelen tref je hier aan.

 

Isolatie:

Het isolatiemateriaal kan ook van invloed zijn op de premie. Met isolatiemateriaal wordt zowel het gebruikte materiaal in de muren bedoelt als in de daken.

Belendingen:

De verzekeraar kijkt ook naar de belendingen. Hiermee worden de gebouwen bedoelt binnen een bepaalde afstand van je bedrijfspand. Het gaat dan zowel om de bouwaarden van de belendingen als de bestemmingen hiervan.

De voordelen van 123bedrijfspandverzekering

 • Altijd deskundig advies.
 • Jaarlijkse check of je bedrijfspand up to date is.
 • Wij zoeken de passende oplossing voor je aanvullende verzekeringen.
 • Je krijgt altijd een vast aanspreekpunt voor je bedrijfspandverzekering

Heb je vragen over onze service?

De meest voorkomende vragen aan onze helpdesk beantwoorden we op de website. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een specifieke wens? Bel ons dan of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!

Laat hier je gegevens achter

Wist je dat je bij 123bedrijfspandverzekering ook heel gemakkelijk telefonisch een verzekering kunt afsluiten? Je krijgt vrijblijvend advies van onze experts en zij kunnen direct jouw bedrijfspandverzekering aaanvragen. Je kunt ze elke werkdag bellen tussen 9 en 17 uur op 088-7303636.