Verhuur

Verhuur van je bedrijfspand

Wanneer je het bedrijfspand niet zelf in gebruik hebt maar verhuurd aan een of meerdere bedrijven zijn er een aantal zaken van belang bij het verzekeren van het bedrijfspand. Bepaalde opgenomen clausules ( bijvoorbeeld keuring elektronische apparatuur) hebben een eis waaraan voldaan moet zijn, echter hier heb je zelf niet altijd (volledig) grip op. Je bent dus afhankelijk van de wil van je huurders. Het is daarom belangrijk dat zulke zaken worden opgenomen in het huurcontract. Zo kan hier geen onduidelijkheid over bestaan. Een ander belangrijk punt is de hoedanigheid van je huurders. Aan de hand van de werkzaamheden van je huurders wordt ook het premiepromillage bepaald.

Wat houd een inspectie in?

 

Huurdersbelang

Wanneer je jouw bedrijfspand goed hebt verzekerd en deze gaat verhuren aan een of meerdere bedrijven kan het zijn dat dit bedrijf aanpassingen wenst te doen aan het pand. De vraag is dan altijd of dit ook wenselijk is voor jou als pandeigenaar. Het doorbreken van een muur heeft bijvoorbeeld grotere consequenties dan het aanpassen van een keuken in de kantine. Aanpasingen aan het bedrijfspand vallen standaard niet onder de bedrijfspandverzekering. Dit dient dus los verzekerd te worden, maar in de meeste gevallen is het zelfs raadzaam om dit te laten verzekeren door jouw huurders. Het verzekeren van aanpassingen aan een gehuurd pand noemt de verzekeraar huurdersbelang. Hiervoor bestaan aparte verzekeringen. Uiteraard kunnen wij jouw huurders hierbij helpen!

Uitdagingen bij een bedrijfsverzamelgebouw

Indien u een groot bedrijfsgebouw heeft waarin meerdere huurders zitten kan het soms lastig zijn om een (goede) bedrijfspandverzekering af te sluiten. Een bedrijfspand met meerdere huurders en bestemmingen noemt de verzekeraar een bedrijfsverzamelgebouw. Wanneer de lijst aan huurders zeer divers is bijvoorbeeld een wisseling van kantoren, opslag, autogarage en een productie bedrijf dan kan een schade bij een van de huurders (brand) ook lijden tot schade bij de anderen. Daarnaast zijn de preventiemaatregelen zoals buitenopslag en elektra keuringen deels in handen van diverse partijen. In de praktijk blijkt nog wel eens dat niet alle huurders bereid zijn om (volledig) te voldoen aan de eisen. Hierdoor liggen de premies doorgaans (fors) hoger dan bij individuele bedrijfspandverzekeringen. Een oplossing om de premie enigszins te drukken kan zijn het opstellen van een contract met de huurders waarin ze verklaren de preventiemaatregelen te respecteren en na te leven.

 

Hoedanigheden

Als eerder aangegeven wordt de premie mede bepaald aan de hand van het gebruik van het pand. Een bedrijfspand dat verhuurd wordt aan een of meerdere bedrijven met een kantoorrisico heeft een ander risicoprofiel dat een groothandel of een productiebedrijf. De verzekeraar ontvangt daarom graag een lijst met huurders (gebruikers). Indien de bestemming erg afwijkt (ineens een productiebedrijf in plaats van opslag) dient de verzekeraar dit zo spoedig mogelijk medegedeeld te worden. Indien verzekeraar hiervan niet op de hoogte gesteld wordt vervalt mogelijk het recht op verzekeringsdekking.

Heb je vragen over onze service?

De meest voorkomende vragen aan onze helpdesk beantwoorden we op de website. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een specifieke wens? Bel ons dan of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!

Neem contact met ons op

Wist je dat je bij 123bedrijfspandverzekering ook heel gemakkelijk telefonisch een verzekering kunt afsluiten? Je krijgt vrijblijvend advies van onze experts en zij kunnen direct jouw bedrijfspandverzekering aaanvragen. Je kunt ze elke werkdag bellen tussen 9 en 17 uur op 088-7303636.