Indexering

Indexering

Op de polis kun je een clausule tegen komen inzake de indexering van je bedrijfspand. Wat indexering precies inhoud en hoe de verzekeringsmaatschappij hiermee rekenen staat beschreven in dit artikel. 

Direct een indicatie van de premie

Laat je gegevens hier achter en ontvang binnen 2 dagen een offerte.

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9- 17 uur.

088 730 3636

Index cijfer

In sommige gevallen tref je achter de herbouwwaarde ook een index cijfer aan.

Bijvoorbeeld herbouwwaarde  € 1.400.000,- (index 107,3). In dit geval betekend het getal 107,3 dat vanaf het basisjaar* de herbouwwaarden van gebouwen  met 7,3 % zijn gestegen. Deze stijging wordt bepaald aan de hand van de markt (stijgende prijzen voor gebouwen) en daarnaast de stijging in bouwkosten (materieel, personeel).

*basisjaar = Het jaar waarin de verzekeraar begonnen is met het invoeren van een indexatie, doorgaans het jaar dat de (nieuwe) polisvoorwaarden geschreven zijn. Het basisjaar heeft altijd Index 100.

Bij elke hoofd prolongatiedatum worden de gebouwen geïndexeerd met het nieuwe cijfer. De meeste verzekeraars hanteren hiervoor cijfers van het CBS (centraal bureau statistiek).

Door deze indexatie blijft je pand verzekerd tegen de juiste waarde

De voordelen van 123bedrijfspandverzekering

  • Altijd deskundig advies.
  • Jaarlijkse check of je bedrijfspand up to date is.
  • Wij zoeken de passende oplossing voor je aanvullende verzekeringen.
  • Je krijgt altijd een vast aanspreekpunt voor je bedrijfspandverzekering

Heb je vragen over onze service?

De meest voorkomende vragen aan onze helpdesk beantwoorden we op de website. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een specifieke wens? Bel ons dan of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!

Laat hier je gegevens achter

Wist je dat je bij 123bedrijfspandverzekering ook heel gemakkelijk telefonisch een verzekering kunt afsluiten? Je krijgt vrijblijvend advies van onze experts en zij kunnen direct jouw bedrijfspandverzekering aaanvragen. Je kunt ze elke werkdag bellen tussen 9 en 17 uur op 088-7303636.