Veelgestelde vragen

Ik zit in een monumentaal pand. Wordt de originele bouwstijl hersteld?

Wanneer je in een monumentaal pand zit wil je natuurlijk dat er hersteld wordt in de oude situatie.

Bij bijna alle verzekeraars waar wij verzekeringen onderbrengen wordt er een monumentenclausule opgenomen.

In de meeste gevallen betekent dit dat er 10% van het geraamde schadebedrag vergoed wordt voor kenmerken van het monumentaal pand. Dit is voor veel schades toereikend. Er zijn ook schades denkbaar waarbij dit niet voldoende is.

Een andere mogelijkheid is verzekeren op basis van een bouwhistorisch rapport. In de meeste gevallen betekent dit dat een expert vanuit de gemeente, en in sommige gevallen een onafhankelijk bureau, een rapport opmaakt (de gemeente kan doorverwijzen naar een onafhankelijk expert indien ze er zelf geen in dienst hebben).

Bouwhistorisch rapport

In dit rapport worden zaken opgenomen die echt kenmerkend zijn voor het gebouw en dus ook echt terug moeten komen (op dezelfde plek). De expert zal ook kijken of bepaalde zaken anders kunnen. Hierbij kan je denken aan een andere indeling van de plaats van een trap of balkon. Een ander voorbeeld kan zijn om bepaalde muren weg te laten.

Kortom; monumentale panden zijn maatwerk. Onze experts staan je graag te woord en helpen je graag aan de juiste offerte met passende dekking.

Heb je hulp nodig of liever telefonisch aflsuiten?

Onze specialisten helpen je graag op weg! Je kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag tussen 8 en 17 uur.
                                      088 730 3636